• hanne962

Opera Bergen

Updated: Nov 11, 2019

En attraktiv scene for internasjonale kunstnere og en skatt for Bergens kulturliv.


Anne Randine Øverby er kunstnerisk og administrativ leder for Opera Bergen. Hun har gjennom sitt dirigentvirke utviklet et stort internasjonalt nettverk som både har gjort det attraktivt for internasjonale kunstnere å komme til Bergen og gitt henne en rekke invitasjoner til utenlandske orkestre og arenaer.

Opera Bergen en lokalt forankret operaprodusent med en imponerende portefølje. I løpet av nesten 40 års virksomhet har Opera Bergen produsert 143 sceniske oppsetninger – alt fra kammerspill i det lille formatet til de største og mest populære operaene med et stort publikumspotensial – som Carmen, Tosca, Turandot, Aida og Nabucco. Mange av disse har vært spektakulære forestillinger utendørs på Bergenhus Festning og i byens storstue Grieghallen.

Gjennom sin kontinuerlige produksjon har Opera Bergen bygget publikumsinteresse og økt interesse og forståelse for kunstarten opera.

Den regionale forankringen fordrer også et godt utviklet nettverk med byens næringsliv, og gjennom årene er det stadig bygget gode relasjoner til samarbeidspartnere og sponsorer.

ANNE RANDINE ØVERBY

Anne Randine Øverby etablerte, sammen med Tone Kvam Thorsen, Opera Bergen, og har viet hele sitt personlige og profesjonelle liv og virke til å arbeide for å utvikle kunstarten opera på Vestlandet.

I dette arbeidet har hun kombinert en rekke ulike roller og egenskaper som har vært nødvendig for å kunne etablere og videreføre arbeid med opera på kunstartens egne premiss.

Hun har gjennom sitt dirigentvirke utviklet et stort internasjonalt nettverk som på den ene siden har gjort det attraktivt for internasjonale kunstnere å komme til Bergen, og på den andre siden gitt henne en rekke invitasjoner til utenlandske orkestre og arenaer.

I kraft av alle disse rollene er hun en utrettelig drivkraft i arbeidet med å fundere eksistensen av en vital regional profesjonell operaproduksjons-virksomhet, noe som har vidtrekkende konsekvenser for det profesjonelle kunstliv.


Bergen Sponsorship

Fjøsangerveien 70a
5068 Bergen
Følg oss
  • Facebook - Hvit Circle
  • Linkedin - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle
  • Twitter - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© 2018 av Bergen Sponsorship. All rights reserved
 

Kontakt oss gjerne

Hanne Huseklepp

hanne@koment.no
+47 957 61 223Trine Spord Thomassen

trine@koment.no
+47 404 07 657
> Personvernerklæring